Axenia


Moldova Agroindbank a obţinut un profit net de peste 11 mil. euro

Posted in economic,Uncategorized de axenia pe octombrie 19, 2007

bani• MAIB este cel mai mare operator din sistemul bancar, precum şi cea mai mare societate pe acţiuni din Moldova dupa capitalizarea bursieră
• Banca este prezentă şi pe piaţa leasingului, şi este interesată de segmentul pieţei pensiilor private

Moldova Agroindbank (MAIB), cea mai mare bancă din R. Moldova dupa mărimea activelor, a raportat, pentru perioada de nouă luni a.c., un profit net în mărime de cca. 184 mil. lei (cca. 11,3 mil. euro), depăşind astfel nivelul profitului înregistrat pe parcursul întregului an 2006 – aproape 182 mil. lei.

În această perioadă, banca a realizat un venit total din dobînzi în mărime de peste 476 mil. lei, inclusiv venituri din dobînzi şi comisioane la credite – cca. 450 mil. lei. Banca este şi un important investitor, astfel incît veniturile din plasamentele efectuate în hîrtii de valoare investiţionale se ridică, în nouă luni a.c., la cca. 10,7 mil. lei.

Veniturile totale ale băncii din alte activităţi se cifrează la peste 172 mil. lei.

La data de 30 septembrie a.c., Moldova Agroindbank deţinea active în mărime de 6,3 mlrd. lei, dintre care credite nete – peste 4 mlrd. lei. În acelaşi timp, depozitele totale constituite la bancă sunt în mărime de 4,9 mlrd. lei.

Dupa indicatorii bursieri, Moldova Agroindbank este cea mai mare societate pe acţiuni din R. Moldova cu o capitalizare de peste 2 mlrd. lei (peste 127 mil. euro) la finele lunii septembrie. Preţul bursier al unei acţiuni emise de banca oscilează în jurul sumei de 2000 lei.

Menţionăm că Moldova Agroindbank este prezentă şi pe piaţa leasingului prin intermediul companiei-fiica MAIB Leasing. Aceast operator deţine cca – 40% din piaţa leasingului.

Anterior, preşedintele Moldova Agroindbank, Natalia Vrabie, a declarat că banca este interesată de sectorul pensiilor private si, în cazul în care legislaţia din domeniu va fi modernizată, nu exclude lansarea băncii cu operaţiuni pe acest segment de piaţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: